افزونه جلالی را نصب کنید. 19 شوال 1445 Saturday, 27 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 6243 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 10 تعداد دیدگاهها : 764×
چشم انداز روشن توسعه شیلات کهگیلویه و بویراحمد
03 دسامبر 2022 - 8:34
کهگیلویه و بویراحمد با تولید سالیانه حدود ۲۰ هزار تن ماهی قزل آلا سومین تولید کننده در ایران بشمار می رود اما این آمار با توجه پتانسیل های استان از جمله در اختیار داشتن ۱۰ درصد منابع آبی و ۱۱ و نیم میلیارد مترمکعب روان آب چندان رضایت بخش نیست و مسئولان به فکر توسعه صنعت شیلات استان هستند
پ
پ

به گزارش عصر زاگرس  شیلات به عنوان یک بخش اقتصادی در تامین امنیت غذایی، کارآفرینی، صادرات، اشتغال زایی و محرومیت زدایی در کشورهای مختلف محسوب می شود.

بر اساس نظر کارشناسان، شناخت کافی از اقتصاد شیلات و آموزش و ترویج آن نقش اساسی در سلامت جامعه و توانمندسازی صادرات کشور خواهد داشت.

صنعت شیلات در کهگیلویه و بویراحمد، با توجه به وجود شرایط اقلیمی مطلوب و بسترهای کاری مناسب از جمله تعداد زیادی چشمه با آبدهی بالا و رودخانه های دائمی وفصلی، قنات و چاه های عمیق ونیمه عمیق می تواند جایگاه ویژه ای داشته باشد.

سیمای شیلات در کهگیلویه و بویراحمد

مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: این استان با تولید حدود ۲۰ هزار تن تولید آبزیان رتبه سوم کشور در تولید آبزیان سردآبی را داراست و هدفگذاری تولید ۲۴ هزار تن در برنامه متولیان این حوزه است.

اسحاق رستمی افزود: عمده مزرعه های پرورش ماهی استان زیرشاخه کارون است و در محدوده مارون و زهره برای توسعه مزارع پرورش ماهی هنوز جای کار بسیاری وجود دارد.

وی تاکید کرد: با تولید حداقل ۲۰ تن ماهی دیگر در زیر شاخه مارون و زهره استان می تواند به جایگاه یکم کشور در تولید ماهیان سردآبی برسد.

چه مشکلاتی پیش روی شیلات استان قرار دارد؟

مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: ظرفیت اسمی مزارع پرورش ماهی استان ۱۰ هزار و ۵۰۰ تن است اما تولید استان ۲۰ هزار تن است و برای اینکه ظرفیت اسمی را به ظرفیت تولید واقعی نزدیک کنیم راهکارهایی نیاز دارد که سدهایی جلو راه ما وجود دارد.

وی عنوان کرد: عمده مشکل شیلات استان امور آب است که بخش آبزیان تخصیص شان، تخصیص مصرفی نیست و بیشتر بحث ماهیان آب گذر است ( یعنی تخصیصی را صادر می کند و از این تخصیص کلی کم می کند) و این یکی از مشکلات اساسی است.

رستمی تصریح کرد: اعتبارات ملی ما در چند سال اخیر استانی شده و استان باید اعتبار اختصاص دهد که متاسفانه در بحث شیلات تخصیص ها خیلی محدود بوده است.

مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: برنامه آینده ارتقای بهره وری در مزارع، تکمیل و فعال نمودن مزارع راکد و صدور مجوزات جدید به صورت مجتمع های آبزی در زیرشاخه های مارون و زهره و همچنین در قالب شهرک های آبزی پروری خواهد بود.

بلایای طبیعی از جمله سیل و زلزله دامنگیر بخش شیلات بوده است و قسمتی از بخش شیلات را از چرخه خارج کرده است.

ایجاد شهرک های آبزی پروری و تحول در شیلات استان

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: ایجاد شهرک های آبزی پروری کار فوق العاده مهم است یعنی مثل گلخانه ها رسانی متمرکز کم هزینه تر است و هزینه سرمایه گذار پایین تر می آید.

سید علی احمدزاده افزود: بهتر است به جای پراکندگی به سمت شهرک های آبزیان شیلات سوق داده شود و در منطقه مارون و زهره ایجاد شود.

وی تصریح کرد: هدفگذاری شود تا چندین شهرک ایجاد شود تا بازدهی بالاتر رود و استقبال بیشتری خواهد داشت و در شرایط خرید، فروش و بازاریابی تاثیر گذار خواهد بود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: با توجه به شعار راهبردی امسال نیز با ایجاد شهرک های آبزی پروری شاهد تولید و اشتغال در مناطق مختلف به ویژه روستاها و مناطق دورافتاده خواهیم بود.

 

چشم انداز روشن توسعه شیلات کهگیلویه و بویراحمد

 

سیلی سیل به مزارع پرورش ماهی

معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: معضلی که در بحث آبزی پروری در استان وجود دارد جانمایی نا مناسب مزرعه ها مشکل اساسی است که در سیلاب های متمادی در استان دچار خسارت شدند.

کیامرث حاجی زاده افزود: بسیاری از این مزارع پرورش ماهی بیمه نیستند و تعدادی که در حاشیه رودخانه بودند به شدت دچار زیان شدند اما با این وجود دولت به کمک آن ها شتافت.

وی تاکید کرد: تنها مزرعه خاویار استان کهگیلویه و بویراحمد در سیل اخیر بیمه نبود و خسارت های سنگینی متحمل شد.

معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: جانمایی درست باید در ایجاد شهرک های ماهی در استان در نظر گرفته شود و هر مجوزی که صادر می شود با جانمایی درست باشد.

حاجی زاده ابراز داشت: در وهله نخست مزارع پرورش ماهی باید مکلف شوند طرح خود را بیمه کنند وسپس تسهیلات و مجوزها برای ان ها صادر شود.

مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد نیز تاکید کرد: بحث حق آبه مزارع پرورش ماهی هم پیگیری و به زودی نشستی با آب منطقه ای استان برگزار و در این رابطه مشکل رفع خواهد شد.

رستمی ابراز داشت: از ۲۷۰ مزرعه پرورش ماهی استان حدود ۱۰۰ مزرعه در سیل ۱۳۹۹ دچار آسیب شده اند که از این تعداد تقریبا چندین مزرعه خسارت سازه ای و تلفات داشته اند.

وی عنوان کرد: استان ۲ هزار تن تلفات ماهی داشت و ۲۸۰ میلیارد تومان آسیب به مزارع ماهی استان وارد شد.

مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: از ۱۰۰ مزرعه پرورش ماهی ۱۶ مورد بیمه محصولات کشاورزی و آبزیان داشتند که هشت میلیارد تومان بیمه به آنها پرداخت کرد.

رستمی بیان کرد: سایر تلفات به استانداری استان و حوزه شیلات ایران ارسال شد اما متاسفانه هنوز ابلاغ و تخصیصی به مزارع ماهی استان صورت نگرفته است.

برنامه افزایش بهره وری با مکانیزه کردن مزارع پرورش ماهی، برند سازی ماهی استان برای صادرات به بازارهای جهانی و همچنین ارتقای آموزش و دانش روز در دستور کار متولیان قرار دارد و در پی آن با توسعه شیلات در استان شاهد رونق تولید و اشتغال در استان خواهیم بود.

ظرفیت سالیانه استان تولید۲۰ هزار تن ماهی است که از این میزان سالی ۵۰ میلیون قطعه رهاسازی بچه ماهی در مزارع صورت می گیرد که ۲۰ میلیون قطعه آن در داخل استان و مابقی در خارج از استان تهیه می شود.

از مجموع ۲۰ هزار تن ماهی تولید شده در استان پنج هزار تن در استان مصرف و ۱۵ هزار تن دیگر به استان های دیگر و کشور روسیه و کشورهای حوزه خلیج فارس ارسال می شود.

منبع ایرنا

دیدگاه های مردم

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

شـماره تمـاس 09171482994
پسـت الـکترونیـکی info@asrzagros.ir
آدرس پسـتی جمهوری اسلامی ایران،کهگیلویه و بویراحمد، دهدشت ...